Tankar kring vikten och annat "viktigt"

2014-11-30 @ 19:25:00
Ja imorgon är det vägning då som sagt. Känns jobbigt tycker jag att få reda på vad den visar. Klart den gått upp när man äter som man gör men det är ju det som är meningen jag vet det. Men jag kan inte sticka under stolen med att det är lite tufft för det. Att lämna en kropp som man levt med i många år och nu ska addera med mer kilon. Näej ingen mysig känsla alls kan jag lova. Middagen idag gick iallafall bra. Har ju blivit förkyld mitt upp i allt så colan jag drack till "utmaningsmiddagen" var verkligen välbehövlig. Kände att jag behövde få i mig lite socker och koffein då jag bokstavligt talat höll på att somna över köksbordet i väntan på maten..
 
 
Jaja bjuder på en lättklädd bild för ett bra jävla tag sen i brist på annat tack o hej!
 
Snart dags för mellanmål i g e n och den ska intas i samband med Allt för Sverige
som går på den heliga kanalen SVT 1. Har ni sett det någon gång? Väldigt
mysigt program måste jag säga. Om ni inte sett det innan. Se på det!
 
 
Annars så får ni mer än gärna skriva i en kommentar om det är något speciellt ni vill att jag ska
blogga om. Fick en fråga om jag kunde berätta mer om när jag var på behandling nere i Mora
och det inlägget kommer att komma upp nu i vecka så stay tuned! Men är det något annat
speciellt ni vill att jag ska blogga om så säg till.

Lussebullsbak!

2014-11-30 @ 15:55:32
Nu doftar det nybakat och saffran i hela huset kan jag meddela men såå mysigt det är. Nu är
allt julpynt framme och plåtarna har nyss tagits ut från ugnen. Så nu har vi lussebullar så
det räcker och blir över och julkänslan är total.
 

Ingredienser:
30 bullar
 
50 g jäst
175 g smör eller margarin
2 påsar saffran à 1/2 g
2 dl socker
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
ca 1 1/2 l vetemjöl (1 1/2 l motsvarar 900 g)
 
 
 
Så här gör du:

*Smula ner jästen i degbunken. Smält matfettet. Stöt saffranet med lite av sockret i en mortel. Rör ner saffranet i det smälta matfettet. Tillsätt mjölken och ljumma degspadet till ca 37ºC.

*Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker och salt. Arbeta i nästan
allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Strö lite
mjöl över degen. Låt den jäsa under bakduk 30- 45 minuter.
   
*Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Knåda ev. i resten av mjölet.
   
*Baka ut julkusar, flätor eller längder. Lägg bröden på plåtar
med bakplåtspapper.
   
*Låt jäsa under bakduk 30-45 minuter. Sätt ugnen på 200°C.
 

   
 
Pensling och garnering:
 
*Pensla med uppvispat ägg och tryck i russin.
   
*Grädda julkusarna mitt i ugnen 8-10 minuter och längder
och flätor i nedre delen av ugnen 15-20 minuter.
   
*Låt brödet svalna på galler under bakduk.

 
Har inte vågat utmana mig själv med lussebulle men det kommer när det kommer. Har iallafall
ätit mellis jag med i form av en näringsdryck med chokladsmak. Men jag lovar er att jag
ska unna mig julfika så småningom och försöka njuta utav det.
 
 
 

3 övningar till snygga armar

2014-11-30 @ 12:36:00
Innan du sätter igång:
Värm upp kroppen först. Gärna armar och leder också. Töj, snurra
och sträck dem över ­huvudet, åt sidorna, framåt och bakåt.

1. Vandrande planka

Gör såhär: Ställ dig i plankposition på armbågarna. Håll magen spänd och ryggen rak. Sätt först i en hand och sedan den andra så att du trycker dig upp på raka armar. Gå sedan ner till armbågarna igen med en hand i taget. Byt håll efter 10 repetitioner. Upprepa tre gånger med kort vila mellan.

Här ska det ta: Bröst, baksida arm, axlar och bål.

 Tips: Självklart kan du göra den här övningen på knä också.
 
 
2. Pallpress

Gör såhär: Sätt dig på en pall eller stol med händ­erna intill rumpan. ­Flytta ut rumpan utanför pallen. Håll höften rak och sänk stussen mot golvet genom att böja arm­arna. Pressa upp igen så att arm­arna blir raka. Gör så många repetitioner du orkar med bra teknik. Upprepa tre gånger med kort vila mellan.

Här ska det ta: Baksida arm och bröst.

 
 Tips: Ju längre bort från pallen du placerar fötterna – Desto jobbigare.
 
 
 
3. Armhävning mot pall

Gör såhär: Placera händerna på en pall eller stol. Ju högre pall desto enklare. Spänn bålen och se till att ryggen är rak. Böj på armarna och sänk dig ner mot pallen. Gärna så långt att bröstet tar i. Pressa armarna raka igen. Gör så många repetitioner du orkar med rätt teknik. Upprepa tre gånger med kort vila mellan.

Här ska det ta: Bröst, baksida arm, axlar och bål.


 Tips: Välj svårighetsnivå – Vill du göra det tuffare lägger
du fötterna på pallen och sätter händerna i golvet. 
 
 
Tips från: Johanna Björklund
 
 
 
 
 
 


RSS 2.0