Tillbaka på avdelningen och dagens matbilder

2015-11-30 @ 18:34:31
Hej allesammans! Nu är jag åter på avdelningen igen efter en skön helg hemma. Kom hit till lunch så har hunnit med lunch, mellanmål, middag och snart väntar kvällsfika om ett par timmar. Hemma blev det frukost och mellanmål så enbart ett mål kvar att bocka av för idag. Som ni ser så serverades det fläskpannkaka till lunch och sedan blev det Korv Forsell nu till middag. Vad har ni ätit för gott idag? Annars så känner jag mig lite småtrött idag faktiskt utan att egentligen veta varför? Somnade till nu under middagsvilan haha vilket var skönt. Dock känner man sig mosig då man somnar till och sedan vaknar upp och undrar vart man är någonstans. Tänkte i alla fall ta en dusch nu och göra så att jag piggnar till lite!

När kläderna börjar sitta tajtare och man känner sig trängd

2015-11-30 @ 14:28:00
Något jag tycker är grymt jobbigt när man börjar närma sig normalvikt är den stora förändringen som sker av kroppen. Det är ofrånkomligt och det som måste till för att man ska bli frisk men att säga det är enkelt att acceptera är lögn. Jag tror det kräver mycket tid innan man kan känna sig helt bekväm med sig själv igen efter en viktuppgång. Det gäller att få dom rätta verktygen att jobba med så man kan acceptera att kroppen förändrats. Det som är värst tycker jag är när man haft ett par byxor som först suttit löst för att sedan efter ett par veckor sitta som ett korvskinn runt kroppen. Jag kan inte rå för det men jag drabbas av någon panik och tjockkänsla. Som att jag vill fly från mig själv då man känner sig så trängd. Jag kan tycka det är snyggt när jeansen sitter bra på kroppen men att först ha gått från underviktig till att sedan nästan vara normalviktig är en tuff kamp. Många undrar kanske varför man oftast väljer att gå omkring i mjukisbyxor och det är just därför. Man orkar inte med att känna skillnaden på hur tajt byxorna sitter nu jämfört med när man hade dom sist. Jag jobbar på det och utmanar mig själv med att ha jeans men det är allt annat än lätt. Dock får man helt enkelt söka sig till affärerna och köpa ett par andra byxor som man känner sig mer bekväm med helt enkelt. Jag tror inte jag är ensam om att känna såhär då jag tror att alla mer eller mindre har den här obehagskänslan. Dock kan man aldrig bli av med oron om man inte vågar stå ut med obehagskänslan. För som vi alla vet så avtar ångesten allteftersom man utsätter sig för den.

En frostig måndagmorgon i november

2015-11-30 @ 09:53:21
Godmorgon mina underbara. Hoppas ni sovit gott och vaknar upp med en positiv känsla inför den nya veckan som står för dörren. Själv så har jag sovit gott och känner mig glad inför dagen vilket känns skönt. Det som skiljer sig från andra måndagar är att jag fortfarande är hemma och inte ska till avdelningen förrän till lunch vilket innebär att jag inte har vägning idag utan att den är uppskjuten till imorgon istället. Det känns skönt att kunna rucka på tiderna och inte vara så bestämd med att det måste vara vägning på måndagarna liksom. Framöver då jag ska börja träffa min samtalskontakt på torsdagar så kommer vägningsdagen att bli då istället vilket ändå känns bra för att sedan kanske glesas ut och inte vara så fokuserad på. Dock kan jag känna att det nog är bra att ha koll på den ett tag framöver just för att inte noja iväg i tanken med att vikten ska skena iväg liksom. Sedan så har jag ett par kilo kvar att gå upp vilket innebär att vikten kommer vara en prioritering att fortfarande kontrollera vad jag har förstått men att efter tid lära mig hantera och inte vara så besatt av vad vågen visar. Kan tycka att vågen är ett ångestmoment också som man egentligen inte bör lägga ner all sin energi på då det finns så mycket annat man bör jobba med också som krävs för att man ska ta sig framåt för sin personliga utveckling. Men jag är förväntansfull med att starta upp samtal framöver som kan ge mig något positivt i utbyte förhoppningsvis och som gör så att jag lära mig hantera känslan av att stanna kvar i känslan och leva här och nu♥


RSS 2.0