Har lite frågor angående då du var i Egypten?

2016-04-30 @ 14:26:00
Fanns de mycket att se/göra?
Svar: Just på det hotellet som vi var på så var det mesta vi gjorde att sola och bada då det inte fanns så värst mycket annat att göra faktiskt. Det fanns en shoppinggata inne i själva hotellet som vi bodde på då det var stort område. Sedan några hundra meter bort så fanns en vattenpark fullt med vattenrutschkanor som vi besökte en gång vilket räckte för min del då jag inte haft så ont i magen någon gång tror jag haha. En rejäl blandning av skräckblandad förtjusning skulle jag säga då det var riktigt obehagligt att åka så snabbt utan att ha kontroll på sig själv men kul var det såklart. Annars så fanns det även lite museum och så men det beror som sagt på vad just du är intresserad av att göra. Just hotellet som vi bodde på hade inte så stort utbud men det fanns två andra närliggande hotell som kanske hade ett annat utbud på förslag.
 
Sedan kunde man åka iväg med guide på olika aktiviteter också över dagen eller så. Dock gjorde inte vi det då vi hade det bra på hotellet men det som fanns att göra bland annat var att åka flyg till Kairo för att se på pyramiderna. Då åkte man över dagen och kom hem senare på eftermiddagen. Sedan fanns även alternativ som att snorkla, bada med delfiner, åka ut i öknen med en jeep och upptäcka landets sevärdheter (dock inget för mig då jag tycker sådant är så obehagligt haha)

Ät det du gillar och visa vem det är som bestämmer

2016-04-29 @ 18:24:00
Pannkakor, våfflor, plättar eller crepes. Kärt barn har många namn sägs det och jag kan lova er att det är en utav mina favoriträtter som jag numer kan äta flera gånger i veckan faktiskt. Jag kommer ihåg när pannkakor var en riktig fearfood och något jag bävade för att äta då jag var inlagd. Dock serverades ju pannkakorna med soppa och bröd också vilket kanske gjorde det hela lite jobbigare såklart men ändå. Jag tror att allt handlar om en vanesak i grund och botten och att alla rädslor går att bryta bara man vågar ta steget till att våga utmana sig själv med att äta det som man själv anser som jobbigt. Nu när jag är hemma så äter jag alltid mina pannkakor tillsammans med soppa då det är något jag tagit med mig sedan jag var inlagd. Såklart kan jag bara äta pannkakor också men jag tycker numer att soppan hör till på något vis och att det känns konstigt ifall den inte serveras med mina älskade pannkisar. Dock ska jag inte sticka under stolen med att jag fortfarande har maträtter som är extra jobbiga att äta och som jag gärna undviker att äta just på grund av att det orsaker ångest och en känsla av att inte ha kontroll. Jag vet ju vad det är jag måste göra för att komma förbi min rädsla vilket är att äta det som jag anser är jobbigt. Bara för att man är drabbad av en ätstörning så innebär inte det att alla sjuka har samma sorts mat som är läskig utan där kan det variera väldigt mycket. Dock är känslan densamma. Rädslan för att utmana sig själv med att äta något som sjukdomen anser är fel. Det som är viktigt att påminna sig själv om är då att ingen mat är farlig utan helt enkelt livsnödvändig. Det är bara våra hjärnspöken som vill få oss att känna ångest och obehag kring mat för att visa sin makt över oss men ska vi godta det? Såklart inte! Så gör som mig och våga möt dina rädslor kring ditt ätande. Jag har också maträtter som jag tycker är svåra fortfarande och varför inte våga utmana oss tillsammans med att gå emot anorexin? Jag vet att vi klarar detta och om vi kämpar tillsammans så känns det lite lättare ♥

Har lite frågor angående då du var i Egypten?

2016-04-29 @ 14:22:00
Hur låg priserna ungefär (tex mat, shopping, aktivitet)?
Svar: Eftersom vi bodde på ett hotell med all inclusive så ingick ju all mat och dryck i själva priset så det var ingenting vi behövde tänka på under tiden vi var därnere så jag reflekterade inte över vad allting kostade om jag ska vara helt ärlig men så värst dyrt var det ändå inte. Skulle man köpa något utöver så som shopping eller liknande så kunde det dra iväg i priset men var inte blyg med att pruta om du vill handla någon souvenir eller så. Dom kan låta bestämda men står du bara på dig så är det ändå du som vinner i slutändan. Dom är rädda om sina turister och vill gärna att man kommer tillbaka dit.


RSS 2.0