Du är ju inte sjuk

2016-01-31 @ 14:22:00
Bara för att man gått upp i vikt och kommit mer mot det normala hållet så betyder inte det att man inte är sjuk. Processen efter är minst lika jobbig att klara av. Att få en kommentar som att "du är ju inte sjuk" "du är ju inte sjukligt smal" är det värsta man kan säga till en ätstörd person (jag har inte varit med om det själv tack o lov och hoppas på att få slippa det också) men det är så lätt för en person som inte har någon kunskap om ätstörningar att yttra sig på helt fel sätt och därmed driva igång och peppa hjärnspökena att sätta klorna i en ännu hårdare. Har hört talas om personer som tyvärr råkat ut för denna kommentar vilket man såklart tar väldigt hårt. Så akta er tunga då den kan förstöra väldigt mycket hos en ätstörd person. Anorexin är expert på att vrida och vända på ord också så de är ingen lek det här utan faktiskt allvar.

Kommentarer
Postat av: Lili

Det är så ignorant, för sjukdomen handlar inte bara om vikt, även om undervikt är en konsekvens av den, ett symtom på den. Fortfarande kan man ju dock vara jättesjuk, bara att man lyckats gå upp till normalvikt. Men det är lika lätt att bli underviktig igen kort efter, speciellt om man då får sådana kommentarer. De kan trigga tankar i stil med att: "Okej, jag ser alltså tjock ut" eller "Jag vill inte se normal ut, dags att banta igen". Folk borde vara mer försiktiga med vad de säger!

Svar: Åh jag håller verkligen med dig så mycket om det du säger! Ens vikt säger ingenting om hur man är som person och att bli bedömd utefter vad den visar är så jävla fel som det bara kan bli. Usch jag blir så arg att jag kokar inombords alltså! Det ligger verkligen någonting i det du säger om att det tyvärr är lätt att återgå till sjuka mönster igen eftersom man i andras ögon kanske inte ser så värst sjuk ut men att man då känner ett driv av att behöva gå ner i vikt för att verkligen visa hur man mår på riktigt vilket är så himla hemskt. Det gäller dock att våga stå emot sådana kommentarer och inte låta sig påverkas men det är ju tyvärr lättare sagt än gjort. Kramar <3
Kajsa-Stina

2016-01-31 @ 17:08:05 / URL: http://zilverka.blogg.se/
Postat av: Mia.F

Jag har fått höra/hör ofta den kommentaren tyvärr, nej jag är inte synligt sjuk. Pratar man med mig så märks ingenting. Skulle man däremot få inblick i min vardag, mina tankar, mina matvanor,tvången, kompensationstänket, så skulle de förstå bättre. Men samtidigt som allt det där pågår inuti mig, så fortsätter jag framåt genom att äta, trots att jag inte mår psykiskt bra av det just nu, men jag vet och tror att det kommer att bli bättre. Allt är individuellt även tiden det tar att bli frisk, men nej just de där kommentarena svider men man får aldrig ge upp!! Kramar Mia.F

Svar: Åh det är så himla hemskt att behöva ta sådana kommentarer då det är så sjukt hur lätt det är för andra att ständigt bedöma en utefter ens vikt. Inte undra på att man är så fixerad av kropp och mat när det tycks vara så intressant för andra också! Åh jag blir så jävla arg att jag kokar! Dock är det precis som du säger vännen inte värt att lägga sig ner och låta sig trampas på! Det må vara hemskt jobbigt att få sådana kommentarer men samtidigt så visar man sig stark av att ändå orka stå ut i ångesten och inte låta sig påverkas av idiotiska tillsägelser från andra. Vi måste visa oss starka och aldrig ge upp precis som du säger! Många kramar till dig <3
Kajsa-Stina

2016-01-31 @ 19:11:55
Postat av: Skogsraah

Bra skrivet!

Svar: Tack fina du! Vad glad jag blir att du uppskattar inlägget!
Kajsa-Stina

2016-02-01 @ 14:06:04 / URL: http://skogsraah.se
Postat av: Hanna Karlsson

Det är verkligen en lömsk sjukdom...

Svar: Ja den är verkligen hemskt jobbig att tacklas med och att då behöva möta sådana kommentarer av personer som inte är insatta är verkligen så himla onödigt!
Kajsa-Stina

2016-02-01 @ 14:16:41 / URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Linda

Jag var för ett par år sedan inlagd på en avdelning pga mitt självdestruktiva beteende. Jag hade även en ätstörning och vägde ca 40 kilo då. Pga personalbrist fick jag inte matstöd för att det var en annan ätstörd tjej där som vägde mindre. Hon sågs som sjukare och därför blev jag bortprioriterad. Det var då jag började hetsäta och kräkas. Jag kunde vräka i mej mat och de stoppade inte mej. Men när jag ville gå in och kräkas så stoppade de mej. Det hände ofta att de fick bälta mej och vilket var extremt kränkande.

Svar: Men fy fan vad hemskt att behöva bli behandlad på det sättet som du tyvärr har blivit. Jag finner inga ord över hur vårdens sätt att agera är. Men tyvärr har jag också varit med om att ha sett personer som blivit prioriterade beroende på hur deras almänna sjukdomstillstånd har varit. En ätstörning sitter som sagt inte i vad vågen visar utan det är så himla mycket mer än så. Det är bara så sorgligt att inte sjukvården inser det också.
Kajsa-Stina

2016-02-01 @ 14:18:31 / URL: http://www.lindakisse.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo