Ändrad tid hos samtalskontakten och lite tankar kring det

2017-05-17 @ 10:28:00
Meningen var att jag imorgon skulle till sjukhuset för träff hos min samtalskontakt (då vi som regel träffas en gång varje vecka) men att jag nu till morgonen fick ett sms där jag fick informerat att träffen är framflyttad till på fredag vilket känns sådär. Alltså en dag hit eller dit spelar väl egentligen inte så stor roll men när jag var hos henne senast (för ungefär 1 1/2 vecka sedan) så bestämde vi att träffen skulle bli av imorgon och att tiden liksom redan var bokad och klar när jag gick därifrån men icke. Tydligen måste det ha blivit någon form av dubbelbokning eller liknande och sådant kan såklart inträffa men jag tycker bara att det kändes så himla typiskt. Dock bra att det gick att lösa på annat sätt och att jag åtminstone dagen därpå har en tid vilket jag känner är viktigt att följa upp med. Ärligt talat kan jag tycka en gång per vecka att träffas känns lite så när tid finns så får man stå på sig och kräva sin rätt vilket jag också kommer att göra. Jag har bland annat lite funderingar jag vill ta upp och diskutera med henne för att se hur hon ställer sig till det och sedan hoppas på det bästa. Förslag kan man alltid komma med och tillsammans diskutera vidare ifall det kan vara möjligt eller ej men såklart hoppas jag det. En sak som blev bra trots denna tidsjustering är att mina föräldrar ska på läkarsamtal samma dag och att vi kan samåka allihopa då det ligger på samma mottagning (det som kallas att slå två flugor i en smäll hehe) ♥

Kommentarer
Postat av: A

Men alltså... vad som helst kan ha hänt som gör att din kontakt måste ändra tiden. Hon kanske måste akut till tandläkaren, eller kanske hjälpa någon sjuk släkting med något eller vad som helst.

Jag kopierar in en text som Olof Röhlander skrivit som visar på vilka val vi har i liknande situationer:
*citat*
Varför så arg?

Låt säga att du sitter på ett tåg. Halvvägs till din destination stannar det plötsligt. Det har uppstått ett signalfel. Du tittar på klockan och förstår att det här innebär att du kommer att bli försenad till jobbet.

Många reagerar i det här läget med ilska eller djupa suckar, men låt mig få presentera filosofen Seneca. Han hade ett särskilt sätt att hantera motgångar och besvikelser på. Seneca menade att det är skillnad på att säga:

”Tåget stannade på grund av signalfel, nu blir jag försenad.”

och att tänka:

”Tåget stannade, vilket har som syfte att göra mig försenad.”

Beroende på hur jag förklarar tågstoppet blir jag alltså olika mycket påverkad inombords. Om man tolkar signalfelet som en medveten provokation, då blir man onödigt irriterad. Seneca menade att när vi blir arga, till exempel för att ett tåg får signalfel, eller för att ett glas åker i golvet, ska vi ställa oss frågan:

”Tror jag på en värld där glas aldrig går sönder?”

Fundera på den. Du kommer sannolikt fram till svaret "Nej", eller hur? Då säger Seneca:

"Om du inte tror på en perfekt värld, varför blir du då så arg när glas går sönder?"

Saker strular ibland, tåg stannar, men inte i syfte att åsamka dig problem. Väldigt få människor och ting är ute efter dig. Folk står inte i vägen med vilje för att göra din dag sämre. Glas åker sällan i backen med avsikt.

Senecas poäng var: Är världen perfekt? Är du? Om svaret är nej, varför så arg?

*slut citat*

Alltså... hon ändrade inte tiden i syfte att göra dig upprörd. Utan bara för att något hänt. Du fick ändå besked i god tid och har möjlighet att planera om din tid.

Att du sen vill träffa din kontakt fler gånger varje vecka är en helt annan fråga som du verkligen bör ta upp med henne.

Hur går det med praktik mm förresten?

Styrkekramar!

Svar: Nej jag förstår att hon inte ändrade tiden för att göra mig upprörd men det är bara typiskt att det skulle drabba mig då tiden var avsatt imorgon och bestämd sen den gången jag sist var hos henne. Spelar ju ingen större roll direkt att det handlar om en dag hit eller dit men kändes ju bara så typiskt. Dock deppar jag inte ihop för det haha utan jag har ju släppt det sedan jag skrev inlägget 😊 Kram till dig 💕💕
Kajsa-Stina

2017-05-17 @ 12:19:58
Postat av: Sophia

Leverpastej på mackor är ju så gott! 😍 Det pålägget är underskattat 😬 Hehe. Rostar du ditt bröd? Om inte, gör det! Galet gott! Älskar krispigt bröd😊👍

Svar: Jag håller med dig! Leverpastej är otroligt gott och ett pålägg jag har som stor favorit 😍 Ibland rostar jag brödet men ibland äter jag som det är men håller med dig om att det är sjukt gott att rosta det så det blir sådär krispigt och gott hihi 😘❤
Kajsa-Stina

2017-05-17 @ 15:18:09 / URL: http://www.soophiiiaa.devote.se
Postat av: Anonym

Undrar också hur det går med praktiken? Förstod det som att det skulle vara igång för flera veckor sen? ❤❤

Svar: Jag ska på möte med min handläggare på tisdag ❤️❤️
Kajsa-Stina

2017-05-17 @ 23:19:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo